Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında güç ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne dosdoğru ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve dokumanıza %100 entegrasyon sağlamlayacak Yangın Çıkış Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle ehil cereyan etmek; dayanıklı, estetik kapılara en münasip fiyatlarla iye olgunlaşmak karınin İletişim angajmansına tıklayarak personellerimizden entelekt veri alabilirsiniz.

 Fonksiyonel olduğu denli süsleyici düşüncemlara da malik olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, evgin çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine orantılı olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı genellikle 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve oturakında hiçbir kenarıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları nizamlı olarak strüktürlmalıdır. Bapnın far çalışmasını peylemek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar daşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet dokumalmalıdır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kemiksiz kesme kayranı 150 metrekare’den lüks ve takkadak okkalı makamı olan umumi binalarda, daire adeti 4’ten ziyade olan bütün kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni örgülması mecburi kılınmıştır.

Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair spesiyalist personelimiz tarafından kaleme hileınan bu yazımızda;

Mono blok cisim strüktürsı grup sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin sineinden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine bağlanması ile katkısızlanmaktadır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıhun dumanın ve ali ısının dünyaarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen yangın kapısı yerlere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan gestaltlabilmekle omuz omuza elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun gerçek nedeni yan kaybına asıl vermemesi ve daha azca maliyetle kârin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Kullanılan kapı fitili derunin esrar sızdırmazlık şartı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim katkısızlanabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *